Fayans Nasıl Temizlenir? Derz Dolgu Temizliği

fayans temizliği

Banyolarda bulunan fayansların arasındaki derzler zaman geçtikçe pislenecektir. Fayans nasıl banyoların vazgeçilmezi ve derzlerde onları bir arada tutan bölgeler ise sizlerin bilmeniz gereken ve vazgeçilmezleriniz arasına girecek olan bilgilerin başında fayans nasıl temizlenir öğrenmek gelmelidir. Fayans temizliği çok zor bir iş değildir ancak çizilme durumu söz konusu olabileceğinden dikkatli olmanız ve kullandığınız ürünleri iyi seçmeniz gerekmektedir. Piyasada satılan banyo temizlik ürünlerini kullanabilirsiniz.

Fayans temizliği öncelikli olarak genel bir temizlikten başlanması gerekmektedir. Yüzey temizleyici ürün ve su karışımı ile fayansları sildikten sonra eğer halen kalan pis bölümler varsa, fayanslara sek olarak sürerek, 1 saat boyunca çıkarıcı etkisini göstermesi için beklemeye geçin. Süre dolduktan sonra lekelenmiş olan alanı yumuşak uçlu fırçalar yardımıyla silerek temizleyebilirsiniz. Fayans temizliği bittikten sonra sıra geldi ince detaylara. Bu detay derz dolgu temizliği olduğu için nasıl yapıldığı hakkında biraz üzerinde durmak gerekiyor.

Derz Dolgu Nasıl Temizlenir?

Derz dolgu temizliği, fayanslara göre çok daha özenli ve zahmetli yapılması gereken bir iştir. Derz dolgu temizliği yapılmasına geçmeden önce doğru ürünü seçtiğinizden emin olmalısınız. Yani, eğer derz dolgu renginiz beyaz ise her türlü ürünü kullanabilir hatta beyazlatıcı etkisi olan çamaşır suyu ile muhteşem sonuçlar elde edebilirsiniz. Ancak renkli derz dolgu kullanılmışsa beyazlatıcı etkisi olmayan kimyasallar tercih etmeniz gerekecektir.

Beyazlatıcı etkili ürünler kullanırken derzler arasına uygulayın ve bir süre bekleyin. Bu süre en az yarım saat olmalıdır. Durulama esnasında kesinlikle sıcak veya ılık su kullanmayın. Mutlaka soğuk su ile yıkayın. Çünkü kimyasal ile sıcak su tepkimeye girerek sağlığınız açısından zararlı gazları ortaya çıkararak size zarar verebilir. Ayrıca camın açık tutarak, hava akımının sağlanması gerekmektedir. Kimyasal maddenin kokusu rahatsız ederek baş ağrısına sebep olabilir. Temizliği diş fırçası gibi yumuşak uçlara sahip ve küçük boyutlu fırçalar ile rahatlıkla yapabilirsiniz.

Fayansların hala tam olarak temizlenmediğini düşünüyorsanız büyük ihtimalle kireç sorunu ile karşı karşıyasınız. Kireç sökücü ürün temin ederek, uygulama yöntemlerine göre temizliği yapın. Dikkat etmeniz gereken nokta asla farklı bir ürünler kireç sökücüyü karıştırmamanızdır. Çünkü kokusu bile zehirlemeye yetecek türden bir karışım ortaya çıkabilmektedir.

derz temizliği

Alternatif Yöntem

Doğal yöntem arıyorsanız, fayans nasıl temizlenir kabartma tozu yöntemini sizlere anlatalım.

  • Kabartma tozunu ve elma sirkesini bir kap içerisine karıştırarak katı hale getirin.
  • Oluşan karışımı derz aralarına sürdükten sonra 1 saate yakın beklemeye alın.
  • Süre tamamlandığında fırça ile kirler çıkana kadar silin.
  • Su ile iyice temizleyin ve farkı hissedin.

Uyarı

Banyonun kötü kokmasının başlıca sebebi, rutubet sonucu oluşan pislik ve düzenli olarak temizliğinin yapılmamasıdır. Yukarıdaki yöntemleri ayda mutlaka 1 kere uygulayıp fayans temizliği nasıl yapılır herkese gösterebilir, ayrıca leke oluşumunun önüne geçerek her zaman güzel kokan bir banyoya sahip olabilirsiniz. Sizlerin yaşamını kolaylaştırmak adına bu tarz pratik bilgiler paylaşmaya devam edeceğiz. Gördüğünüz üzere sitemiz sadece yemek tarifleri değil yaşam içerisinden bilgileri de sizlere aktarmaya özen göstermektedir.