Bulaşık Makinesi Neden Temiz Yıkamaz?

bulaşık makinesi neden temiz yıkamaz

Bulaşık makinesi, insanların özellikle bayanların evlerdeki iş yükünü azaltan ve hızlı bir şekilde yemeklerden sonra yığılan bulaşıkların yıkanmasına önemli role sahiptir. Her evin olmazsa olmazı beyaz eşyaları arasında yerini alan bulaşık makineleri, kullanım ömrüne bağlı olarak ve bazı sorunlardan dolayı zamanla eskisi kadar temiz yıkamamaya başlayabilir. Durum böyle olunca kullanıcının aklına markayla ilgili problemler ve servis çağırma durumları ortaya çıkabilir.

Makinelerde gelen şikayetler arasında en çok olanlarını inceledik. Bunlar; yıkamadan sonra yemek artıklarının kalması, tamamen yok olmaması ve kapak açıldığında oluşan ağır koku olarak göze çarpmaktadır. Yeterli bakım yapılmaması ana nedenlerden olduğu gibi diğer sebeplerde bulunduğu için aşağıdaki listemize göz atmalısınız.

Makinenin temiz yıkamamasının sebebi kullanım ile alakalı olduğu gibi farklı sebeplerden de ortaya çıkabilmektedir. Bugünkü makalemizde temiz yıkamamasının ana nedenlerini ve problemin önüne geçebilmek eğer problem oluştuysa nasıl düzeltilmesi gerektiği ile ilgili fikir verebilmek amacıyla yazılmıştır ve sizler için oldukça faydalı olacaktır.

Yıkamadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Yemek artıklarından tamamen arınan tabakları makinenin içerisine koyun. Eğer yemek artığı varsa filtreler tıkanacaktır. Bu yüzden çöpe dökerek ve çok ağır olanları el ile hafif durulayıp, makineye yerleştirin.
  • Aşırı miktarda doldurmayın. Makine rafları standart olarak hazırlanmıştır. Doldurma esnasında tabaklar ve çatal-bıçaklar iç içe geçebilir. Su alacak şekilde ve iki yüzüde açık olacak şekilde yerleştirin.
  • Alt kısma tabakları, üst kısma bardakları dizin. Bardakların ağzı aşağıya bakacak şekilde yerleştirin. Yoksa içerisi su dolacak ve yıkanmayacaktır.
  • Kullandığınız bardakların uzun süre zarar görmemesi için, makine programı tamamlandıktan sonra hemen kapağını açarak içerisinde bulunan sıcaklığın yok olmasını sağlayın. Uzun süre sıcaklık derecesi yüksek alanda kalan bardaklar zarar görebilmektedir.

Bulaşık Makinem Neden Temiz Yıkamıyor?

Yıkama sorunlarından dolayı kendinizi mağdur hissediyorsanız, servis çağırıp kendinize maliyet çıkarmamak adına, öncelikle aşağıda bulunan yöntemleri uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

  • Her bulaşık makinesinin temizliği sağlayabilmesi için deterjan gözü bulunmaktadır. Bu göze tamamen dolu olacak şekilde karbonatı doldurun. Ardından su bardağı içerisine beyaz sirkeyi koyarak, dökülmeyecek bir yere koyun. Makineyi en yüksek sıcaklıktaki programda bir kez içi boş olacak şekilde çalıştırın. Doğal yollardan bakım yaptınız, yeterli gelmediyse diğer aşamaları deneyin.
  • Bulaşık makinelerinin içerisinde, yıkama esnasında, tazyikli su vermek amacıyla hazırlanmış olan delikler bulunmaktadır. Bunlar zamanla kireç vs. sebeplerden dolayı tıkanabilmektedir. Elinize kürdan veya ataş alarak bu delikleri tek tek kontrol edin ve tıkanık olanlar varsa temizleyin. Yeterli su gelmemesi bulaşıkların yıkanmasının önüne geçecektir.
  • Filtre sistemiyle tasarlanmış olan ve atıkların içeriye gelmesine engel olacak filtreler bulunmaktadır. Bunlar zamanla tıkanabilir. Bulaşık makinesinin kullanma kılavuzuna bakarak nerede olduğunu tespit edin. Sonrasında yerinden çıkararak yeterli temizliği sağlayın. Bu aşamayı herkes yapmayabiliyor. Makineye zarar vermekten korkmayın, herkes kolayca temizlesin diye kolay sökülüp takılabilir şekilde tasarlanmıştır.
  • Kireç çamaşır makinesinde olduğu gibi bulaşık makineleri içinde tam bir baş belasıdır. Satın alacağınız güçlü kireç çözücüleri kullanım talimatlarına uygun olarak kullanın. Bir kaç kez kullandıktan sonra temizlenecektir.

Bulaşık makinenizi dikkat edilmesi gerekenlere göre çalıştırıp temizlik yapılmadıysa bu aşamaları uygulayın. Eğer tüm yaptıklarınıza rağmen problemler devam ediyorsa, yetkili servisten yardım isteyin. Bazı parçalarında arıza oluşabilmektedir.

Ayrıca makine temiz yıkıyor ve herhangi bir problem olmadığını düşünüyorsanız, belirli aralıklarla yukarıda yazılı olan yöntemlerle temizliğini yaparak, kullanım ömrünü arttırın.